Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Luleå stift

  Utbilda dig i befriande bibelläsning

  Foto: ill: Maria Lundström Pedersen

  [2019-11-20 10:28]

  Luleå stift vill sprida förhållningssättet i befriande bibelläsning. Målet är att utbilda personer inom stiftet som sedan kan ordna egna grupper och på så sätt inspirera till bibelläsning.

  Tid och plats
  Edelviks folkhögskola 16/3-20/3 

  Målgrupp
  Kursen är till för dig som är anställd eller ideell medarbetare, som är intresserad av Befriande Bibelläsning och som i förlängningen vill kunna ordna samlingar med Befriande bibelläsning i ditt sammanhang.    

  Kursinnehåll
  I kursen arbetar vi med förhållningssättet Befriande Bibelläsning (BBL). Kursen är en grundutbildning med påbyggnad. Så här används dagarna:

  • Måndag den 16/3 är öppen för nybörjare, och meningsfull för alla.
  • Tisdag 17/3, onsdag 18/3 och torsdag 19/3 är fördjupningsdagar. Den delen passar både för den som varit nybörjare på måndagen likaväl som dem som deltagit i denna utbildningsform tidigare[1].
  • Fredag 20/3 arbetar vi med BBL i ljuset av minoritetsperspektiv – Extra intressant för dig som har dubbel kulturell kompetens och delar en samisk, romsk eller annan identitet vid sidan om den majoritetssvenska.  

  Med andra ord: 
  Som nybörjare kan du delta hela veckan eller bara måndagen. Du som varit med tidigare kan delta hela veckan eller ansluta från och med tisdag. Vill du enbart prova på BBL i ett minoritetsperspektiv kan du välja att delta endast fredag. Men deltagare som kommer hela veckan prioriteras.

  Kostnad 
  Kursdagarna är kostnadsfria för dig som deltagare. Kostnaderna täcks av stiftet och folkbildningsmedel genom folkhögskolan, förutom kost och logi som vi hoppas att din arbetsgivare / hemförsamling vill bidra med. Resor till och från Burträsk bokas av dig. Din kost, logi och behov av specialkost bokas i din anmälan till Edelvik. All mat serveras i Edelviks restaurang. En kväll under kursveckan (onsdagen) äter vi en senare middag tillsammans.      

  Medverkande
  Kursen leds av erfarna ledare från CEBI (Centro de Estudos Biblicos) i Brasilien. Tolk Emma Nyman, komminister i Ramsele-Edsele församling

  Kursansvariga 
  Ola Persson skolpräst, Edelviks folkhögskola telefonnummer 070-362 69 50,  Kristina Sundin, pedagog, Edelviks folkhögskola 070-6399409  

  Språk
  Kursens ledare talar portugisiska men tolkning ordnas. Kursens gemensamma språk är svenska, men om ditt hjärtas språk är ett annat så är det en värdefull resurs. Ta med en egen bibel, gärna på svenska men också på andra språk, ifall du har ett annat språk som du använder. Ta med badkläder om du vill besöka badhuset i närheten.

  Arrangörer
  Luleå stift i samverkan med Edelviks folkhögskola och Sensus.   

   

  Redaktör
  Ola Johansson, Stiftskansliet i Luleå stift
  Innehållsansvarig
  Ritvaelsa Seppälä, Stiftskansliet i Luleå stift
  Skapad
  2020-01-16
  X
  Dokumentid: 1467770- Webid: 21094 - Unitid: 12