Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Strängnäs stift

  Vår levande historia - Strängnäs stift 900 år

  [2019-11-04 14:30]

  Vårt Strängnäs stift har funnits 900 år, det ska vi uppmärksamma under 2020. Boka in Ingemar Söderström för en gestaltande föreläsning om stiftets 900 år, hos er församling.

  Vårt Strängnäs stift har funnits i mer än 900 år. Omkring 1120 nämndes det första gången i en handling som fortfarande finns bevarad: det så kallade Florensdokumentet. 

  Under ett temaår 2020 vill vi upptäcka kyrkans fascinerande historia i våra församlingar i stiftet. Vi kan lära av dem som var här före oss – för vårt arbete inför framtiden.

  Höjdpunkten under temaåret är stiftsfesten i Strängnäs den 5 september.

  Som medarbetare under temaåret har Strängnäs stift engagerat TD Ingemar Söderström, tidigare prästutbildare och kyrkoherde i Örebro, aktiv ”historienörd” och författare av krönikespel. Ingemar är under år 2020 beredd att komma till stiftets församlingar med en gestaltande föreläsning om stiftets 900 år. Boka in er redan nu.  

  I samband med föreläsningen får församlingen också uppslag till fortsatt upptäcktsfärd i sin egen historia, ett studiearbete i samarbete med Sensus.

  Här ligger fokus på några områden där det är extra aktuellt att tänka vägar framåt med hjälp av historien: kyrkorummet, gudstjänstfirandet och det diakonala ansvarstagandet.  

  För villkor och intresseanmälan: Linda Nordin Johansson på Sensus tar emot din intresseanmälning/bokning. Kontakta: linda.nordin.johansson@sensus.se eller via telefon 019-192761

  Kort tid efter att intresseanmälan gjorts kommer Ingemar att ta kontakt för överenskommelse om tid och plats.

  Kostnad för församlingen för en intressant och spännande föreläsning:
  5550kr + ev resekostnad

  _____________

  Redaktör
  Pia Andersson, Strängnäs stift
  Innehållsansvarig
  Jan Eckerdal, Strängnäs stift
  Skapad
  2019-11-05
  X
  Dokumentid: 1463015- Webid: 28948 - Unitid: 5