Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Arbetsgivarorganisationen

  Sexuella trakasserier (inspelat webbinarium)

  Foto: Helena Bergendahl

  Arbetsgivarorganisationens webbinarium När måste du agera? Arbetsgivarens ansvar vid sexuella trakasserier, har redigerats till en utbildningsfilm som vänder sig till arbetsgivarföreträdare: chefer, arbetsledare, HR-personal, skyddsombud och förtroendevalda. 

  Innehåll 

   

  Alla människor har rätt att bli bemötta med respekt. Ingen ska behöva bli utsatt på oönskat sätt. I en kyrklig miljö ska det vara självklart att känna sig trygg. Den ska präglas av frånvaro av kränkningar och sexuella trakasserier.

  Den sociala arbetsmiljön handlar om samspelet mellan människor i arbetslivet. Denna utbildningsfilm ger dig kunskaper om hur du ska agera vid sexuella trakasserier. Du får också veta vad du kan göra för att förebygga sexuella trakasserier.  

  De frågor som ställs i filmen har sammanställts i en FAQ (vanliga frågor och svar). 

  Utbildningswebbinariet är tills vidare kostnadsfritt. 

  191009 FAQ Arbetsgivarens ansvar vid sexuella trakasserier(1)

  Läs mer om arbetsgivarens ansvar i webbhandboken Vera. Där finns en checklista samt  exempel på policyer och riktlinjer mot sexuella trakasserier. ​

  Anna von Malmborg, enhetschef och nationell samordnare i arbetsmiljöfrågor, har medverkat i Svensk kyrkotidning nr 10/2019 med en text om arbetsgivarens ansvar vid sexuella trakasserier. Vi har redaktionens tillåtelse att dela med oss av denna text. ​

  Snabblänkar

  Skapad:2020-01-30 16:22:00

   

   

   

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Redaktionen Arbetsgivarorganisationen, Arbetsgivarorganisationen
  Uppdaterad
  2020-10-16
  X
  Dokumentid: 1461841- Webid: 39109 - Unitid: 2147483406