Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Strängnäs stift

  Vuxenväg till tro - katekumenat 2020

  Ledarutbildning för dig som är nyfiken på eller arbetar med katekumenatet i församlingen

   

  Katekumenatet är en världsvid och ekumenisk modell för församlingen att möta vuxna som på ett öppet sätt vill samtala om livsfrågor och kyrkans tro. Katekumenatet är en väg till vuxen tro som kan leda till dop eller konfirmation. I katekumenatet delar vi både samtal och gudstjänstgemenskap.  

  Kursen ges i samverkan mellan Strängnäs, Uppsala, Linköpings och Stockholms stift med stöd av Föreningen för katekumenatet i Sverige. Läs mer här: https://katekumenatet.wordpress.com/  

  Kursledning: Göran Rehnström, Per Ingvarsson, Meta Måhl, Christer Hansson, Lena Lundberg, Elisabeth Edlund, Lisbeth Strand Järpehag samt Charlotte Bachelder  

  Kursen startar kl. 17.00 med gemensam samling. Därefter serveras middagen kl. 17.30. Helgen avslutas med lunch kl. 12 på söndagen. Program skickas ut efter anmälan. Under helgen medverkar biskop em. Hans-Erik Nordin.  

  Vi erbjuder två parallella kurser där gudstjänster och måltider är gemensamma:  

  GRUNDKURS För dig som inte tidigare gått någon kurs men som är nyfiken på eller arbetar med katekumenatet i församlingen.  

  FORTSÄTTNINGSKURSEN består av tre pass med valbara workshops vid två av tillfällena. Du gör dina val i anmälningsformuläret.  

  Nytt för i år är att vi kommer erbjuda en utbildning för dig som vill utbilda katekumenatsledare hemma i församlingen, i kontraktet eller på stiftsnivån:    

  PRESENTERA KATEKUMENATET - UTBILDNING FÖR UTBILDARE För dig som vill introducera katekumenatet i församling/kontrakt, stift eller andra målgrupper. För dig som vill inbjuda till pröva-på-dag eller medverka vid våra nationella kurser.

  ÄVEN I ÅR kommer vi att ha ett idétorg som står framme under hela kursen. Vi ber dig från församling att ta med dig material, idéer eller metoder som du använder i ditt arbete med katekumenatet i din församling.   

  Tänk på att det kan vara bra att åka som ett team från församlingen med ledare, kaplan och medvandrare.

  Tid och plats
  Den 24-26 januari 2020 på Stiftsgården Stjärnholm, utanför Nyköping  

  Kostnad
  4 500:- med logi i enkelrum, 4 000:- med logi i dubbelrum, 3 200:- med logi i trebäddsrum. Ange i anmälan vem du vill bo med. Om du inte har något särskilt önskemål kommer du få en trevlig rumskamrat när du checkar in på gården.  
  Det finns ett begränsat antal enkelrum på stiftsgården. Skulle du av någon anledning inte vilja dela rum, hänvisar vi till hotell i Nyköping eller Oxelösund; då bokar och betalar du själv.

  Kontakt
  Om du har frågor om kursinnehållet, kontakta Charlotte Bachelder, tfn 0152-234 85.
  Om du har praktiska frågor kring anmälan eller boendet, kontakta Anna-Maija Junnila

  Anmälan
  Anmäl dig här senast 19/12

  Filer för nedladdning
  Redaktör och innehållsansvarig
  Anna-Maija Junnila, Strängnäs stift
  Uppdaterad
  2019-09-29
  X
  Dokumentid: 1454369- Webid: 28948 - Unitid: 5