Malmö pastorat

Information från kyrkoherden den 19 juni

[2019-06-24 15:26]

Till alla medarbetare och förtroendevalda i Malmö,
    Sommaren står för dörren och många går på semester i samband med midsommarhelgen.

För de som inte är bortresta händer det mycket under sommaren i Malmö där Svenska kyrkan är delaktig, bland annat;

Den 27 juni-2 juli pågår SM-veckan i centrala Malmö. På Kyrkans hus kommer bland annat ett café hålla öppet dagligen. Kom gärna förbi!

Den 18-21 juli är det Pride och aktiviteter sker i och runt S:t Johannes kyrka, S:t Pauli kyrka och Kirsebergskyrkan.

Den 9-16 augusti är det som vanligt dags för Malmöfestivalen.

Rekrytering av en ny administrativ chef är förhoppningsvis klar före den 1 juli och i så fall kommer personen att finnas på plats någon gång under oktober månad.

S:ta Maria kyrka, som har varit en egen enhet (direkt underställd kyrkoherden), är föreslagen att från och med hösten ingå i S:t Johannes församling. Beslut fattas efter genomförda MBL-förhandlingar.

Diskussioner om Bunkeflo kyrkas framtid fortsätter och inga beslut är i nuläget fattade. Kyrkorådet har föreslagit kyrkofullmäktige att Södra Sallerups prästgård ska lämnas till försäljning.

Det har varit ett spännande och händelserikt år som kyrkoherde i Malmö.

Jag önskar er alla en välsignad sommar.

Allt gott! Per

Katarina Stenberg, Lunds stift