Luleå stift

Till minne av dem som förlorat livet på flykt till Europa

Foto: xuuxuu/Pixabay

[2019-06-19 08:20]

De europeiska kyrkornas ekumeniska organisationer, CEC och CCME, uppmanar till att den 23 juni uppmärksamma människor som förlorat sina liv på Medelhavet under flykten till Europa.

I början av juni skickade de europeiska kyrkornas ekumeniska organisationer, Europeiska kyrkokonferensen (CEC) och Ekumeniska kommissionen för migranter i Europa (CCME), en uppmaning om att, med anledning av de fortsatta tragedierna på Medelhavet, uppmärksamma och minnas de människor som förlorat sina liv på vägen till Europa, söndag den 23 juni.

Sedan flera år tillbaka uppmärksammar många kyrkor den internationella flyktingdagen, den 20 juni, och det faktum att flyktvägen över Medelhavet till Europa inte är säker. 2018 förlorade 2 262 personer livet under sin flykt till Europa över Medelhavet. Under de 2019 års första fem månader ytterligare mer än 500 personer.

Förslag till bön

Gud,
    sänd oss profeter som likt Johannes
    skärper vår blick för den
    som lider nöd
    och upptänder vår vrede
    över orättfärdigheter och hyckleri.
    Väck vår längtan efter honom
    som kommer,
    Jesus Kristus.
    Amen.

(Dagens bön på Den helige Johannes döparens dag)

Läs mer i bifogade filen nedan.

Emma Berkman, Stiftskansliet i Luleå stift
    2019-06-19