Support migration

Kyrkoledare samtalade om konvertiter med Morgan Johansson

[2019-05-27 13:30:48]

Den 22 maj mötte presidiet för Sveriges kristna råd justitie- och migrationsminister Morgan Johansson för ett samtal om konvertiter, migrationslagstiftning och häktningstider.

Sveriges kristna råd, SKR, har en regelbunden dialog med riksdags- och regeringsrepresentanter i frågor som är viktiga för kyrkorna.

På dagordningen fanns tre föranmälda frågor. Ärkebiskopen Antje Jackelén lyfte de negativa konsekvenser som tidsbegränsade uppehållstillstånd medför för individ och samhälle utifrån SKR:s remissvar från den 18 mars.– Det var positivt att ministern lovade fortsatt dialog med Migrationsverket i konvertitfrågan, bland annat om behov av utbildning och fortbildning av handläggare, samt krav på återrapportering från myndighetens sida, säger Antje Jackelén.

Läs mer om mötet på Svenska kyrkans webbplats.

Support Migration, Support migration
    2019-05-27