Luleå stift

Act Svenska kyrkan – nytt namn, samma viktiga arbete

[2019-04-25 13:16]

Den 5 maj byter Svenska kyrkans internationella arbete namn till Act Svenska kyrkan. Det blir startskottet för en långsiktig satsning på att göra det internationella arbetet mer känt.

Det nya namnet och den nya logotypen tas i bruk söndag den 5 maj. På många håll firar församlingar förändringen som ska göra det lättare för människor att förstå vilka vi är, vad vi gör och vad vi står för.
       – Det behövs för att öka engagemanget och insamlingen, så att vi kan fortsätta att  försvara människors värdighet och rättigheter runt om i världen, säger Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan.

Samma himmel, samma rättigheter

Tillsammans med kyrkor och organisationer arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor. Runt om i Sverige, i församlingar och stift, och globalt via utsända medarbetare och genom samarbeten med lokala kyrkor och gräsrotsrörelser.
       Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter, även om verkligheten inte alltid ser ut så. Därför behövs Act Svenska kyrkan.

Allt om namnbytet till Act Svenska kyrkan

Emma Berkman, Stiftskansliet i Luleå stift