Strängnäs stift

Flykt. Asyl. Avslag

[2019-03-14 10:01]

Vad gör man om inte alla omständigheter har prövats eller nya omständigheter har uppkommit som gör det omöjligt för den asylsökande att återvända? Föreläsning 11 april.

Av Migrationsverkets asylbeslut 2018 var endast 39 % positiva, vilket innebär att en stor mängd människor som lever i Sverige har fått ett avslag på sin ansökan.

Detta kommer Rådgivningsbyrån prata om när de kommer till Strängnäs för en fördjupningsföreläsning om verkställighetshinder. Det kommer även finnas utrymme för att ställa frågor till juristen.

TID OCH PLATS: 13:00-16:00, 11/4, Stiftskansliet i Strängnäs (Gyllenhjelmsgatan 2, Tryckerihuset), lokal Eskil.

MÅLGRUPP: De som möter människor på flykt i församlingen eller har ett intresse av frågorna. Observera att detta är en fördjupningsföreläsning, grundläggande kunskaper om asylprocessen kan behövas för att tillgodogöra sig informationen.

KONTAKTPERSON: Josefine Radon Burman, via mail: josefine.radon.burman@svenskakyrkan.se eller på telefon: 0152-234 51

ANMÄLAN: Görs till: josefine.radon.burman@svenskakyrkan.se senast den 5/4, vänligen uppge specialkost eller eventuella allergier i anmälan.

KOSTNAD: Eftermiddagen är kostnadsfri, stiftet bjuder på fika