Strängnäs stift

Liv Olsson ska till Bukoba, Tanzania i höst

Foto: Magnus Aronsson

[2019-01-10 10:07]

Under hösten 2019 sänder Strängnäs stift ut en utbytesdeltagare i programmet. Om några veckor bär det av! Här kommer en hälsning:

Hej!
    Jag heter Liv Olsson och är född och uppväxt i det lilla samhället Finnerödja. Därmed hör jag också till Bodarne pastorat.

Jag är en av de 16 ungdomar från runt om i Sverige som i höst, tillsammans med ACT Svenska Kyrkan, kommer delta i utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan. Min utbytestid kommer äga rum i Tanzania och ett av Strängnäs stifts vänstift, ELCT-NWD.

Det jag ser mest fram emot med utbytet är människorna, att få byta erfarenheter och kultur med varandra. Jag tror starkt på att det som händer när människor möts på det här viset är ett av de allra bästa sätten att främja till utveckling, både av sig själv och sin kyrka.

I vår, när jag kommit hem, vill jag mer än gärna dela med mig av de erfarenheter och möten jag haft i Tanzania till er!Kontakta mig gärna redan nu via liv.olsson@svenskakyrkan.se om ni är intresserade av att boka in en föreläsning!

Allt gott,
    Liv

******

Utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan drivs av Svenska kyrkans internationella arbete i samarbete med Svenska kyrkans stift. Programmet har funnits sedan 90-talet och sänder varje år ut mellan 14 och 16 deltagare till ett antal partnerkyrkor i världen. Varje år tar Svenska kyrkans stift också emot deltagare från partnerkyrkorna hit. Övergripande syfte för programmet är att unga ska få möjlighet att dela vardag, tro och liv med människor på en helt ny plats och att fler där efter ska få del av erfarenheterna genom föreläsningar, berättelser, bilder, filmer, artiklar mm