Strängnäs stift

Ansök om pengar för 2019 - arbete med asylsökande och flyktingar

[2018-12-13 11:00]

Nu finns det möjlighet att söka medel för arbete med asylsökande och flyktingar under 2019. Medlen ska användas under 2019 och återrapporteras senast 31/1-2020. Medel som inte har använts ska återbetalas till nationell nivå. Sista ansökningsdag är den 18/1-2019.

Kyrkostyrelsen har avsatt 60 miljoner kronor per år under 2017-2019 för arbetet med asylsökande och flyktingar. Detta är således sista året att ansöka om dessa medel. Kyrkomötet bestämmer årligen fördelningen till stiften, enligt principbeslutet från 2016 är avsikten att stiften ska fördelas medel i ungefär samma utsträckning som under tidigare år.

Mer information och ansökningsformuläret finner ni i bifogade dokument här nedan. Vi behöver er ansökan senast den 18/1-2019. Ansökan ska skrivas under av kyrkoherden, kan antingen scannas och skickas till strangnas.stift@svenskakyrkan.se eller postas till: Strängnäs stift, Att: Annelie Fridell, Box 84, 645 22 Strängnäs.

Beslut om beviljad ansökan fattas vid stiftsstyrelsens sammanträde i februari.

Läs gärna igenom vilka kriterier och inriktningar som ligger till grund för bedömningen av ansökan samt dokumentet ”vägledning för ansökan” för information om vad som är viktigt att tänka på. Där finns också information om avvikelserapportering och slutlig återrapportering.

Stiftet förbehåller sig rätten att omfördela och omprioritera beviljade medel i de fall där förändringar i ursprunglig verksamhetsidé har uppstått. Utöver avvikelserapporteringen ska alla eventuella förändringar från ansökan meddelas stiftet.

Har ni frågor eller funderingar kring detta eller ansökan hör av er till Annelie Fridell, annelie.fridell@svenskakyrkan.se eller 0152-23428.