Strängnäs stift

Fördjupningsföreläsning med Rådgivningsbyrån i Örebro

[2018-11-01 10:21]

De senaste åren har både regering och polis upprepat att fler utvisningar ska verkställas. Samtidigt har Migrationsverkets bifallsandel för asylfall drastiskt sjunkit.

Återvändandeprocessen kan vara svår och valet att återvända är för många otänkbart. Men hur går själva återvändandet till? Vilka skyldigheter samt vilka rättigheter har den sökande vid ett avslag? Detta kommer Rådgivningsbyrån besvara när de kommer till Örebro för en fördjupningsföreläsning om återvändande. Det kommer även finns gott om utrymme för att ställa frågor till juristen.

TID OCH PLATS: 13:00, 12/11, Vasagatan 14, Örebro.
    MÅLGRUPP: De som möter människor på flykt i församlingen eller har ett intresse av frågorna. Observera att detta är en fördjupningsföreläsning, grundläggande kunskaper om asylprocessen kan behövas för att tillgodogöra sig informationen.
    KONTAKTPERSON: Annelie Fridell, tfn: 0152-234 28, eller annelie.fridell@svenskakyrkan.se.
    ANMÄLAN: Görs till: annelie.fridell@svenskakyrkan.se, vänligen uppge specialkost eller eventuella allergier i anmälan.
    KOSTNAD: Ingen

Filer för nedladdning