Luleå stift

Ny kyrkohandbok och nya regler

Foto: Magnus Aronson/Ikon

[2018-10-03 14:03]

Med den nya kyrkohandboken kommer också en del ändringar i kyrkoordningen och att en del andra avvikelser än tidigare behöver anmälas till domkapitlet.

Sedan 20 maj har en ny kyrkohandbok tagits i bruk. Den har inneburit en del ändringar i kyrkoordningen när det handlar om gudstjänstlivet. Dessutom innebär själva kyrkohandboken att en del andra avvikelser än tidigare behöver anmälas till domkapitlet.

Ett brev har nu gått ut till stiftets alla församlingar med några klargöranden kring handläggningen av sådana ärenden. Brevet finns bifogat längst ner på denna sida. Det är bland annat viktigt att känna till att dessa ärenden behöver ha ett medgivande av församlingens kyrkoråd eller församlingsråd innan de skickas in till domkapitlet, för att domkapitlet ska kunna behandla dem.

Du är alltid välkommen att höra av dig till stiftets gudstjänsthandläggare Pär Parbring och Carolina Söderberg, för rådgörande kring kyrkohandbok och gudstjänstliv.

Emma Berkman, Stiftskansliet i Luleå stift
    Pär Parbring, Stiftskansliet i Luleå stift