Luleå stift

Håll koll på pengarna när livet vänder!

Foto: Magnus Aronson/Ikon

[2019-06-13 13:23]

Träffar du människor som vill ha ekonomisk rådgivning? Välkommen till en tvådagarskursdag om ett välbeprövat koncept som Finansinspektionen tagit fram tillsammans med experter.

När livet vänder kan de ekonomiska förutsättningarna ändras och ibland rör Svenska kyrkans diakonala kontakttillfällen just ekonomisk utsatthet. Därför har Svenska kyrkan nationell nivå, tillsammans med Finansinspektionen, tagit fram ett koncept för oss som behöver lite mer kompetens inom detta område.
       Kursen har tidigare genomförts i Umeå och kommer nu till Luleå den 24–24 september.
      – Den är en del i ett projekt som heter "Fördjupad samverkan mot överskuldsättning". Projektet har nyss avslutats och det har slagit så väl ut att dessa utbildningar kommer att fortsätta erbjudas, säger Lena Lindström, stiftsdiakon.

Anmäl dig och bli ambassadör

– De som går kursen blir ett slags ambassadörer och kan själva sprida kunskaperna vidare eftersom de får med sig färdiga powerpoints med mera, säger Lena Lindström.
       Eftersom det är så många föreläsare involverade behövs det en tidig anmälan till kursen. Minst 30 anmälda krävs för att kursen ska bli av. Anmäl dig senast 27 augusti.​

Mer information, kursinnehåll och anmälan >

Emma Berkman, Stiftskansliet i Luleå stift
    Lena Lindström, Stiftskansliet i Luleå stift