Luleå stift

Teckna avtal för ett dataskyddsombud (GDPR)

[2018-09-24 10:04]

Har församlingen/pastoratet ett dataskyddsombud? Om inte, så är det en rekommendation från Luleå stift att ansluta er till stiftets avtal. Förlängning t.o.m. 2020 är nu möjlig.

Med anledning av den nya dataskyddsförordningen (GDPR) har Luleå stift tecknat ett avtal för tjänsten som dataskyddsombud (DSO) med konsulten AGIO. Nu finns möjligheten för alla församlingar och pastorat inom stiftet att ansluta sig till det avtalet.

Ett eget avtal

Varje församling/pastorat tecknar ett eget avtal direkt med konsulten. Avtalet tecknas årsvis i max tre år. Avtalet innebär att varje församling får en utbildning, årlig revision av enhetens dataskydd och möjlighet till avrop för både stöd och support i datasäkerhetsfrågor. DSO uppgift är också att hjälpa till med tillsyn och ge förslag till åtgärder enligt GDPR:s föreskrifter.

Kostnaden för avtalet

Kostnaden för grundpaketet varierar mellan 10 000 och 30 000 kronor beroende på församlingens/pastoratets storlek. Priserna är exklusive moms. Utöver det tillkommer eventuella kostnader per beställd aktivitet eller tjänst till fast timpris.

Utbildning ingår i avtalet

Mer information om utbildningar meddelas senare. Utbildning ges för tre kontaktpersoner från varje enhet som också blir kontaktpersoner till konsulten.

Stöd och support

Luleå stifts GDPR-ansvariga medverkar som stöd och support till både konsulten och de medverkande enheterna, för att information och kunskap kring dessa frågor ska bli så tydligt som möjligt.

Ola Johansson, Stiftskansliet i Luleå stift
    Olle Mattsson, Stiftskansliet i Luleå stift