Foto: Paul Jeffrey

Internationellt engagemang

Svenska kyrkan verkar lokalt men ingår samtidigt i en världsvid kyrka. Det ger oss en på många sätt unik möjlighet att koppla ihop det lokala och globala när vi verkar för hållbara samhällen och en hållbar värld.

Skapad:2021-04-13 09:56:00

Inför klimattoppmötet COP26 i november opinionsbildar Act Svenska kyrkan för global klimaträttvisa. Var med i kampanjen så att vi tillsammans kan ställa krav på makthavarna att agera! Sprid budskapet och namninsamlingen vid varje tillfälle under hösten. Agera nu för klimaträttvisa!

Läs mer om Klimatkampanj 2021

Kyrkornas globala vecka

Under Kyrkornas globala vecka uppmärksammar kyrkorna gemensamt rättvisefrågor i gudstjänster och aktiviteter. Veckan firas varje år i november sedan år 2005.

Globala veckan 2021 14-21 november:
Etiska placeringar och fossil avinvestering

Mer information, tips och idéer för att uppmärksamma globala veckan finns hos Sveriges Kristna råd.

Kyrka för Fairtrade

Efter 11 år med Kyrka för Fairtrade avslutas diplomeringen 2020 – engagemanget utvecklas! Här är tips till alla församlingar som vill ha inspiration och konkreta tips på hur ni kan ta engagemanget för rättvis handel vidare:

• Gå Fairtrades ambassadörutbilning (om du inte redan gjort det)
  • Skriv upp dig på nyhetsbrev för ambassadörer!
  • Gå med i Facebookgruppen för ambassadörer!
  • Gå med i eller starta en engagemangsgruppl
  • Samarbeta med en Faittrade City eller Region!
  • Samarbeta med andra medlemsorganisationer!

Mer information och kontaktuppgifter finns hos Fairtrade Sverige.​

• Act Svenska kyrkans arbete