Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Verksamhet

  Medmänsklighet är vägen till #innanförskap

  Under 2018 lyfter Svenska kyrkan frågan om medmänsklighet och #innanförskap. Syftet är att fokusera på mångfaldens möjligheter och hur vi skapar ett samhälle där alla lever innanför den sociala välfärden.

  Startskottet för satsningen är en debattartikel i DN 2018-05-27 med uppmaningen att agera för ett mer inkluderande Sverige. Bakom artikeln står Svenska kyrkan tillsammans med Riksidrottsförbundet, Svenska Röda Korset, Forum för idéburna organisationer med social inriktning, Stadsmissionerna och Rädda Barnen.  

  Detta är en del av nationell nivås påverkansarbete och ambitionen är att delta i det offentliga samtalet om hur vi stärker den sociala sammanhållningen och de goda krafterna som får människor att växa, känna sig respekterade, behövda och tagna i anspråk utifrån sina egna förutsättningar.  

  Nationell nivå kommer att kommunicera under det övergripande budskapet ”Medmänsklighet är vägen till #innanförskap” på svenskakyrkan.se och i sociala medier. Där kommer vi också att lyfta olika exempel på hur Svenska kyrkan jobbar för att inkludera människor och skapa förutsättningar för delaktighet. Ambitionen är att så långt det är möjligt låta människor själva berätta sina historier.      

  Så här kan du bidra  

  Du som på något sätt jobbar med kommunikationsarbete i din verksamhet kan bidra, genom att prata om medmänsklighet och #innanförskap när du berättar om arbetet eller människor i din församling, i ditt pastorat eller stift. Använd taggen #innanförskap när du publicerar i sociala medier.  

  När du publicerar material på din församlingswebb använder du också det gemensamma ämnesområdet #innanförskap, så kan nationell nivå hitta materialet och lista det tillsammans med andra berättelser om #innanförskap som publicerats på församlingswebbar runt om i landet.  

  Länka till svenskakyrkan.se

  svenskakyrkan.se/innanförskap listar vi exempel från våra egna verksamheter på hur Svenska kyrkan jobbar för att inkludera människor och skapa förutsättningar för delaktighet.  

  Länka gärna till svenskakyrkan.se/innanförskap, genom att använda den gemensamma puffen: #innanförskap eller infoga kampanjen #innanförskap.   

  Bilder för nedladdning

  Inga dokument
  Redaktör och innehållsansvarig
  Susanne Gorne, Svenska kyrkan i utlandet internt
  Uppdaterad
  2021-10-15
  X
  Dokumentid: 1396916- Webid: 1440083 - Unitid: 2147483617