Strängnäs stift

Information om Konfirmandsök

[2018-05-24 12:26]

Konfirmandsök är Svenska kyrkans digitala sökverktyg som har tillkommit utifrån efterfrågan från fjortonåringar och deras föräldrar. Dessa har uttryckt en svårighet att hitta vilka olika konfirmationsalternativ som erbjuds i hela Svenska kyrkan

Förhoppningen är att konfirmandsök ska underlätta för blivande konfirmander att få en överblick över olika konfirmationserbjudanden utifrån tillexempel bostadsort, läger eller intresse.

För att konfirmandsök ska fungera behöver alla församlingar lägga in information i kyrksam om vilka konfirmationsgrupper församlingen erbjuder. Via konfirmandsök kan församlingen också länka till sin egen hemsida/konfirmationssida om det finns en sådan.

internwww.svenskakyrkan.se/konfirmation finns, e-utbildning, lathund och tips på hur informationen läggs in.

Om en församling väljer att inte lägga in några uppgifter i konfirmandsök ser det ut som om församlingen inte har några konfirmationserbjudanden. Därför är det viktigt att åtminstone lägga in grundläggande information och kontaktuppgifter.

Har ni inte tidigare arbetat i kyrksam kan ni kontakta stiftets kyrksamutbildare. Kanske kan också administrativ personal i församlingen/pastoratet hjälpa till. Söktjänsten finns på www.svenskakyrkan.se/konfirmation men är även sökbart via Google.

Anna-Maija Junnila, Strängnäs stift
    2018-05-24