Strängnäs stift

Vad är ett äktenskap? Ekumenisk studiedag om äktenskapsteologi i vår tid

[2018-05-21 17:09]

Strängnäs stift anordnar 11 september i samverkan med Örebro teologiska högskola en heldag om äktenskapsteologi i vår tid. Medverkande är bland annat teologen Emma Audas och kyrkohistorikern Sven Thidevall.

Den här dagen sätter vi sökljuset på äktenskapet – hur dess samhälleliga position och funktion förändrats och vad äktenskapet i teologisk mening är. Har vi som kyrka något särskilt att säga om äktenskapet som ingen annan säger? Dagen kommer också innehålla reflektion och samtal om vår förkunnelse vid vigslar. Kom och få förnyad lust och nya idéer till dina vigseltal.

Medverkande: Emma Audas, Sven Thidevall, Hanna Wärlegård, Sören Perder, Roland Spjuth, Sebastian Söderberg, Jennie Wall.

Utbildningsdagen är på Örebro teologiska högskola 9:30-15:30 (kaffe från 9:00). Kostnad 300 kr inklusive kaffe och lunch.

Anmäl dig senast 31 augusti på www.bilda.nu/aktenskapsteologi
    Kontaktperson: stiftsadjunkt Jan Eckerdal

Se bifogad inbjudan för mer information

Filer för nedladdning