Uppmärksamma nya kyrkohandboken i gudstjänsten

[2018-05-07 16:45]

Den 20 maj, på Pingstdagen, tas den nya Kyrkohandbok för Svenska kyrkan i bruk i landets alla kyrkor. Här är några förslag på hur det kan uppmärksammas i den lokala gudstjänsten.

• Inled gudstjänsten med att bära in Kyrkohandboken, det vill säga Missale, musikvolym och kyrkohandbok i en procession.
    • Låt gärna barn och andra delta i processionen och bära böckerna för att markera att gudstjänst är något vi gör tillsammans.
    • Uppmärksamma i gudstjänstens inledning att den nya kyrkohandbok för Svenska kyrkan tas i bruk.
    • Förklara kort vad en kyrkohandbok är, och vad ett missale och musikvolymen är.
    • Berätta kortfattat om gudstjänstmusik A, B, C, D och E.
    • Om möjligt, låt en kyrkohandbok, ett missale och en musikvolym ligga framme så att de som vill kan få titta i dem före eller efter gudstjänsten.

Mer information finns på www.svenskakyrkan.se/kyrkohandboken och internwww.svenskakyrkan.se/kyrkohandboken/kommunikationsmaterial.

Ragna Tamsen, Kommunikationsavdelningen
    2018-05-08