Strängnäs stift

”Nu eller aldrig” – En hållbar stad

[2018-04-27 10:30]

Välkommen till en konferens om bostadsproblematiken och en hållbar stad! Fredagen den 4 maj 2018

Många utesluts från rätten till ett hem och en trygg närmiljö. En av de vanligaste frågorna våra församlingar möter berör utsatthet kring boendesituationen. Det grundläggande behovet av en bostad går inte att kompromissa kring.

Stockholms och Strängnäs stift vill nu tillsammans med Hyresgästföreningen visa bredden och komplexiteten samt lyfta frågan ännu bredare.

Nu måste vi ta ett kliv framåt för en stad som är byggd av sociala, ekologiska och ekonomiska hållbarhetslösningar. Vårt demokratiska samhälle behöver perspektiv och långsiktiga lösningar för att skapa gemenskap, delaktighet och inflytande.

Genom att samla en bred skara aktörer med innovativa verktyg, kompetens och idéer på vår konferens den 4 maj tar vi krafttag för en gemensam hållbar samtid.

Konferensens är en mötesplats och ett kunskapsutbyte mellan makthavare, sakkunniga, aktivister, entreprenörer och medborgare.

Datum och tid:  fredagen den 4 maj klockan 13.00 – 20.00

Plats: Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57A i Stockholm

Anmälan till nuelleraldrig@hyresgastföreningen.se

Frågor och kontakt, Svenska kyrkan:

Stockholm stift katinka.levin@svenskakyrkan.se

Strängnäs stift sofia.nordenving@svenskakyrkan.se