Kyrkohandbokens tre böcker börjar nu skickas ut.

[2018-04-05 09:26]

Samtidigt kommer också webbverktyget för kyrkohandboken att publiceras på Svenska kyrkans webbplats.

Kyrkohandböckerna skulle ha skickats ut i mitten av mars. Med anledning av nya upphovsrättsliga frågor beslutades då att tillfälligt avvakta med distributionen. Därefter har en grundlig genomgång av rättsläget gjorts med hjälp av oberoende juridisk expertis på upphovsrätt.

– Efter att ha tagit del av de oberoende experternas slutsatser konstaterade kyrkostyrelsen på onsdagen att distributionen av kyrkohandboken sannolikt kan ske utan att det står i strid med upphovsrättslagen. Därför kommer nu kyrkomötets beslut att verkställas genom att böckerna distribueras till stift och församlingar, konstaterar rättschef Maria Lundqvist Norling

Den nya kyrkohandboken för Svenska kyrkan tas i bruk på Pingstdagen den 20 maj 2018. Digitala utgåvor av de tre böckerna finns publicerade på kyrkohandbokens webbplats, och nu publiceras även ett webbverktyg för församlingarna.

2018-04-05