Luleå stift

Vänstiftet har fått ny biskop

Bishop Dr. Mwaikali, Konde stift.

Bishop Dr. Mwaikali, Konde stift. Foto: Roger Marklund/Luleå stift

[2018-02-05 14:54]

I mitten av januari vigdes Dr. Edward Johnson Mwaikali till ny biskop i Konde stift, Tanzania. Han gratulerades bland andra av Luleå stifts biskop, Hans Stiglund, som var på plats.

Den högtidliga mässan då Dr. Edward Johnson Mwaikali vigdes till ny biskop i Konde stift, Tanzania, ägde rum i katedralen i Tukuyu. Biskopsvigningen var både en stor folkfest och en stor kyrklig högtid. Långa, färgsprakande processioner, blåsorkester, många körer och många internationella gäster satte färg på hela Tukuyu stad under vigningshelgen.

Delegation från Luleå stift

Luleå stifts biskop, Hans Stiglund, medverkade i själva vigningen. Från stiftet deltog också Roger Marklund, internationell sekreterare, och Mats Björk, kyrkoherde i Piteå församling. Delegationen hade även överläggningar med den nya stiftsledaren och stiftspersonalen i Konde om det fortsatta vänstiftssamarbetet.

Se bilder på Luleå stifts webbplats

Roger Marklund
    Internationell sekreterare