Strängnäs stift

Du missar mycket när du ej finns med i Kyrksam

[2018-01-18 08:52]

Kontaktuppgifter till alla anställda i Svenska kyrkan ska läggas in i Kyrksam. Vi är alla beroende av att Kyrksam är uppdaterat för att viktig information ska nå rätt personer. Idag saknas många anställda i registret och det är ett allvarligt problem. Hur ser det ut i din församling/pastorat?

Kyrkostyrelsens beslut om Kyrksam ersätter bestämmelserna om organisationsregistret. Kyrksam är till för hela Svenska kyrkan, men ingen får tillgång till mer information än man behöver. Vi har olika behörigheter beroende på roll och befattning. Vem är enhetsadministratör i er församling/pastorat?

Bestämmelserna innebär bland annat att alla anställda i Svenska kyrkan ska läggas in i Kyrksam.

Här hittar du information om bestämmelser, lathundar med mera

Kyrksam används till att stödja Svenska kyrkans kärnverksamhet – gudstjänster, lärande, diakoni och mission. Med Kyrksam har du tillgång till kontaktuppgifter och kontaktverktyg till personer som på olika sätt är aktiva inom Svenska kyrkan.
    Systemet innehåller både kontaktuppgifter till personer och till församlingar och pastorat. Tyvärr saknas många av de uppgifter som SKA finnas så registret är idag bristfälligt. Hjälp till att åtgärda det.

Hela Svenska kyrkan har nytta av en gemensam källa för kontaktuppgifter. I Kyrksam lägger du in församlingens verksamhet i grupper eller skapar kontaktlistor för att smidigt kunna nå ut till aktiva i församlingens verksamhet.

Personer som finns i Kyrksam har vi alltid minst en aktuell adress till. Dessutom kan flera e-postadresser och telefonnummer läggas in.

Kyrksam levererar uppgifter vidare till andra system. Bland annat till KOB, Kbok, och svenskakyrkan.se. Det är viktigt att uppdateringar i Kyrksam sköts korrekt - användare inom kyrkan och allmänheten som är beroende av detta!

2018-01-18