Strängnäs stift

Ny webbplats om Agenda 2030 - FNs hållbarhetsmål

De globala målen för en hållbar utveckling

De globala målen för en hållbar utveckling Foto: FN globala målen

[2017-11-22 10:24]

Just nu pågår Kyrkornas globala vecka där Agenda 2030, FN:s globala mål för hållbar utveckling, är i fokus. Nyligen publicerades en webbplats som beskriver Svenska kyrkans arbete med Agenda 2030.

Två år har gått sedan Agenda 2030  antogs av världens länder. Agendan belyser, genom sina 17 mål, de omfattande utmaningar som världen står inför – utmaningar som måste hanteras med kraft om vi ska skapa samhällen som är socialt, miljömässigt och ekonomiskt hållbara.

De 17 målen syftar till att uppnå fyra saker till år 2030:

• Att avskaffa extrem fattigdom
    • Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen
    • Att främja fred och rättvisa
    • Att lösa klimatkrisen

Målen bygger på att alla känner till dem och att alla kan bidra. Den nya webbplatsen visar att Svenska kyrkan bidrar, på ett eller annat sätt, till alla de 17 målen. Texterna visar både vad som görs lokalt i församlingarna, regionalt i stiften och internationellt i samverkan med kyrkor och trosbaserade organisationer.

Vill man läsa mer om Agenda 2030 i allmänhet finns mer information här.

Svenska kyrkans webbplats hittar ni här!

Josefine Radon Bertilsson, Strängnäs stift
    2017-11-22