Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Flerspråkig kyrka

  Kauneimmat joululaulut – De vackraste julsångerna

  Det tvåspråkiga sånghäftet De vackraste julsångerna från 2020 används även under advent 2022.

  De vackraste julsångerna, Kauneimmat joululaulut, är en tradition som spridit sig från Finland till Sverige och fått en central plats i många församlingars adventsfirande.

  En vital tradition både i Finland och Sverige

  Att tillsammans få stilla sig en stund mitt i julstöket och sjunga gamla bekanta julsånger, och kanske även lära sig några nya, är ett skönt sätt att fira advent. Evenemanget De vackraste julsångerna anordnades för första gången 1973 i Finland av Finska missionssällskapet. Samma år sjöngs sångerna för första gången i Sverige och har sedan dessa blivit en självklar del av det sverigefinska adventsfirandet.

  De vackraste julsångerna brukar fylla kyrkorna om och om igen under vardags- och helgkvällarna. I Finland sjunger man flitigt även på ålderdomshemmen, köpcentren och även i en särskild spårvagn som åker runt med sångsugna i Helsingfors. 

  Insamling för internationell diakoni

  De vackraste julsångerna är ända från början ett sätt att bidra till en bättre värld genom att samla medel till internationell diakoni. I Sverige är De vackraste julsångerna en del av ACT Svenska kyrkans arbete. Det är vanligt att församlingarna vid dessa sångevenemang samlar kollekt till julkampanjen.

  Sånghäftet 2020 används även i år 2022

  Sånghäftet 2020 används även under 2022. Upplagan innehåller 24 sånger. I häftet finns material om julkampanjen från ACT Svenska kyrkan.

  Du kan beställa de två produkterna separat och det gör du i webbshopen. Använd sökord vackraste. Artikelnummer för sånghäftet SK20086 och för barnmaterialet SK20262.​ 

  Till sånghäftet finns ett häfte med ackompanjemangen.

  Digitalt material

  Under advent 2020 kompletterades materialet med en digital julkalender. Svenska kyrkan kommer att ha denna digitala julkalender även under 2022. Sånger kommer att publiceras på Svenska kyrkans externa webb från och med första advent (27 november) och avslutas med en andakt på juldagen (25 december). Det finns även en Facebookgrupp för den digitala julkalendern.

  Vi har rätt att använda inspelningarna till 31 december 2022.

  Samlingssida​ på Vimeo

  Denna länk leder till  en samlingssida med alla julsångerna på Vimeo.

  Nya julsånger till digital julkalender

  Fyra nya julsånger kommer att ingå i den digitala julkalendern. För tre av dessa sånger finns det en instruktionsfilm  som du kan  använda till exempel i din barnverksamhet eller vuxenverksamhet. Lär dig att sjunga och leka dessa nya julsånger. Kopiera vimeolänken här nedan:

  https://vimeo.com/647752325/4c59088087

  Här hittar du sångtexterna till dessa tre nya sånger.

  Redaktör
  Anna Hellström, Kommunikationsavdelningen
  Innehållsansvarig
  Eeva-Liisa Kettunen, Avdelningen för kyrkoliv
  Uppdaterad
  2022-05-23
  X
  Dokumentid: 1366622- Webid: 25280 - Unitid: 2147483488