Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Skara stift

  Katekumenatets ledarutbildning

  Foto: pixabay.com

  Föreningen för katekumenatet inbjuder till ledarutbildning på Helsjöns folkhögskola.

  Katekumenatet – vuxenväg till tro handlar om hur församlingen kan möta sökare, som på ett öppet sätt vill samtala om livsfrågor och kristen tro. I katekumenatet delar vi både samtal och gudstjänstgemenskap med varandra.

  Katekumenatet är en världsvid och ekumenisk modell för församlingarnas möte med människor som längtar efter tro. I Sverige finns detta arbete sedan 1990 och bedrivs inom Svenska kyrkan.

  Under helgen erbjuds två parallella kurser, där vissa delar, gudstjänster, föreläsning och måltider är gemensamma. Kursen vänder sig till dig som vill leda en katekumenatgrupp.

  Vid lördagens gemensamma föreläsning samtalar Karin Johannesson, biskop i Uppsala stift med Anna Alebo, kaplan på Killans bönegård om frimodighet i tron och om livet med Gud. Båda kurserna startar med eftermiddagsfika klockan 15.00 och avslutas med lunch 12.30 på söndagen. 

  Välj en av två kurser

  Årets tema för kurserna är: Frimodig - modig och fri. En utgångspunkt är 1:a Johannesbrevet 4:16-21

  A. GRUNDKURS
  Denna kurs är den grundläggande kursen och en förutsättning för att kunna gå fortsättningskursen. Den är tänkt för dig som inte gått någon kurs i katekumenatet tidigare men som är nyfiken; som gått pröva-på-kurs i stiftet; som varit katekumen och nu vill vara medvandrare eller ledare. Innehåll: Grunderna i och presentation av katekumenatet.

  B. FORTSÄTTNINGSKURS
  Du som har erfarenhet av arbetet med katekumenatsgrupper och som gått grundkursen.Vi stannar upp i de olika stegen, delar erfarenheter och fördjupar oss med mer kunskap och metoder samt delar en bit av trons väg. Tag gärna med dig tips och idéer på hur du/ni arbetar i församlingen.

  Program

  Fredag 24 september
  Eftermiddagsfika, kursstart med presentation och inledning i de olika grupperna, välkomnandets gudstjänst, kvällsmat, programmet avslutas ca. 20.30.

  Lördag 25 september
  Dagen börjar med morgonbön 8.45 därefter kurstid i den grupp du valt, kallelsens gudstjänst, gemensam föreläsning, valt seminarium, dopbekräftelsens gudstjänst. Dagen avslutas ca. 20.30 med ostbricka.

  Söndag 26 september
  Kurstid i den grupp du valt, tid i församlingsgrupper, sändningens gudstjänst, lunch och hemfärd. Dagen avslutas ca. 12.30.

  Läs mer om kursen och om möjliga seminarieval i kursfoldern

  Tid och plats

  24-26 september 2021, Helsjöns folkhögskola 

  Anmälan 

  Senast 25 augusti 2021 till Helsjöns folkhögskola via talong. Villkor: Kursavgiften faktureras i efterskott. Vid avbokning senare än 30 dagar före kursstart debiteras halva avgiften, vid styrkt sjukdom debiteras ingen avgift. Vid förhinder att delta får platsen överlåtas. Kursen genomförs under förutsättning att det är säkert ur ett coronaperspektiv.

  Kostnad (inklusive allt)

  Dubbelrum 2 980 kr Enkelrum: 3 300 kr (begränsat antal)  

  Kontakt

  Skapad:2017-10-31 16:22:00

  För mer information, kontakta Lise-Lotte Wallin, tfn 0720-205830.

  Redaktör och innehållsansvarig
  Anna Theander, Skara stift
  Uppdaterad
  2021-05-08
  X
  Dokumentid: 1365232- Webid: 29142 - Unitid: 4