Strängnäs stift

Arbetet med fastighetsregister behöver starta nu

[2017-10-27 08:32]

Den 31 december 2018 ska alla församlingar, pastorat och stift i Sverige ha ett fungerande fastighetsregister enligt beslut i kyrkostyrelsen.

För församlingar, pastorat och stift innebär det alltså att nu börja planera för att sedan påbörja arbetet med att arbeta efter rekommenderat arbetssätt.

Fastighetsregistret kommer i Strängnäs stift resurssättas och drivas som ett projekt, där vi som stift kan stötta i arbetet och senare kvalitétskontrollera.

Församlingar och pastorat behöver börja resursplanera och sätta organisationen för arbetet.

Projektets rekommenderade arbetssätt:
    1)      Inventering: Att inventera fastighetsbeståndet, mäta och förbereda inregistreringen så långt som möjligt.
    2)      Inregistrering: Att kvalitétskontrollera kontinuerligt och registrera fastighetsbeståndet i förberedande system för att enkelt kunna lyfta in i upphandlat IT-system.
    3)      Ajourhållning: Att alltid ha ett aktuellt register i församlingen genom att förgylla, förädla och hantera förändringar.

Alf Holmgren, stiftsingenjör, kommer att kontinuerligt informera här på intranätet och det går alldeles utmärkt att höra av sig till honom om du har frågor.

Läs gärna mer på: https://internwww.svenskakyrkan.se/fastighetsregistret

Alf Holmgren
    Strängnäs stift, Stiftsingenjör