Strängnäs stift

Asylsökande och nyanlända - verktyg

[2017-09-25 12:51]

Söker ni verktyg för att utveckla idéer kring arbetet med asylsökande och nyanlända i er församling?

Nu finns kompetens på Strängnäs Stift i processledarmodellen ”Från idé till handling”. Det är en modell som underlättar intern förankring och bidrar till att skapa hållbara strukturer med samarbetsparter. Arbetssättet har sin bakgrund i LFA-metoden (The Logical Framework Approach) och är grunden för den församling som vill ansöka medel från Europeiska socialfonden. Det är också en möjlighet för församlingar som vill utveckla eller starta en ny verksamhet för asylsökande och nyanlända, i samband med utlysningen av nya medel inför 2018.

Är ni intresserade av att utveckla er verksamhet? Kontakta Sofia Nordenving, sofia.nordenving@svenskakyrkan.se  Telefon: 0152-234 22

2017-09-25