Strängnäs stift

EFTERLYSNING Mångfaldsarbete – goda exempel sökes!

[2017-09-25 08:28]

Under hösten 2016 samtalade fem stift: Stockholms, Visby, Strängnäs, Västerås och Uppsala kring behovet att inför framtiden göra en gemensam översyn av arbetet kring mångfaldsfrågor. Detta för att kunna samråda inför framtida kompetensförsörjning.

Med mångfaldsfrågor menas bland annat: minoritetsspråk, integrationsfrågor och arbete för social sammanhållning, HBT(Har du rätt antal bokstäver här?) och personer med funktionsvariationer inom Svenska kyrkan. Syftet är att alla människor ska få möjlighet till tillgänglighet och delaktighet i vår kyrka. Det finns två tydliga utmaningar:

-Det är svårt att stiftsvis rekrytera personal med kompetens kring mångfaldsfrågor för strategiskt, övergripande främjandearbete.

– Framtiden kommer att innebära mer begränsade ekonomiska ramar.
    Därför väljer fem stift att tillsammans under två år utreda möjligheterna för samverkan kring mångfaldstjänster. Ett första steg i detta arbete är att identifiera de kompetenser och erfarenheter inom området som finns i just ert stift.

Vi vill gärna ta del av alla församlingars goda exempel och generella erfarenheter som vi sedan kan dela med oss av.

Varje deltagande stift har en kontaktperson.

Strängnäs: Helen Tingman, 0152-23477 helen.tingman@svenskakyrkan.se

Uppsala: Stefan Bosbach. 018-68 07 07 stefan.bosbach@svenskakyrkan.se

Visby: Anne Dungner Hjällström 0498-40 49 07 anne.dungner@svenskakyrkan.se

Västerås: Manne Mali 021-17 85 08 manne.mali@svenskakyrkan.se