Bönedag mot svält på söndag!

[2017-05-15 15:00]

Svenska kyrkan har tillsammans med många organisationer världen över ställt sig bakom ett upprop från Kyrkornas världsråd och All Africa Conference of Churches om att i år göra 21 maj till en global bönedag mot svält.

Trots att detta kommer med kort varsel hoppas vi kunna lyfta detta tillsammans – i gudstjänsterna på söndag och inför söndagen i Svenska kyrkans olika kanaler på olika nivåer, exempelvis webb och sociala medier.

Bakgrunden till uppropet är den svåra torka som råder i flera länder på Afrikas horn och i nordöstra Nigeria, en mycket stor humanitär katastrof. Situationen förvärras dessutom av väpnade konflikter. I Sydsudan svälter nu människor ihjäl. Det är första gången på sex år som FN har proklamerat att svält råder någon stans i världen. Nu behövs snabb nödhjälp för att rädda liv.

På nationell nivå uppmärksammar vi dagen i sociala medier och skickar ut en debattartikel till en stor dagstidning i varje län. Använd gärna den kollektvädjan och den bön som vi länkar till här.

Här finns mer info om initiativet och om hur det går att bidra på lokal nivå i sociala medier: https://www.praytoendfamine.org/about/

Läs mer om vårt katastrofarbete mot svälten.

Anneli Ekström, Kommunikationsavdelningen
2017-05-15 15:14