Arbetsgivarorganisationen

Förebyggande arbete - om arbetstid

Ny webbplats: Information för arbetsgivare finns nu på www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare

Skapad:2022-06-20 11:40:00

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har flyttat all information för arbetsgivare till www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare. Om du behöver hjälp att hitta rätt på den externa webbplatsen, kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

Detta intranät kan inte längre uppdateras och informationen här kan därför vara felaktig.

Varmt välkommen till www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare!​

Nedan finns det tidigare innehållet som inte längre uppdateras:

Kunskap om hur arbetstid ska planeras på bästa sätt är en förutsättning för att minska riskerna för ohälsa.

Om det finns risker för att förläggningen av arbetstid leder till ohälsa ska ställning tas till om det går att undvika eller hur det går att förebygga genom t ex scheman och att tid för återhämtning planeras in direkt efter längre arbetspass.

Det är viktigt att arbetsgivare och arbetsgivarföreträdare är tydliga med var gränserna går för vad som är rimligt att åstadkomma och att det inte förväntas att medarbetarna är tillgängliga under ledig tid.

Återhämtning behövs såväl under arbetsdagen som mellan längre arbetspass.

För att kunna säkerställa en hälsosam arbetsbelastning och att förläggningen av arbetstid inte blir ohälsosam behöver arbetsgivaren ha vetskap om hur mycket tid medarbetarna arbetar och därför följa upp det.

Arbetsförhållandena ska främja hälsa.

Snabblänkar

Skapad:2020-01-30 16:22:00