Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Strängnäs stift

  Medel att söka från Länsstyrelsen för arbete med asylsökande

  [2017-03-29 08:37]

  Nu finns det medel att söka för arbete med asylsökande hos Länsstyrelserna. De verksamheter man kan söka bidrag för är språkundervisning, samhällsinformation eller kunskaper om den svenska arbetsmarknaden samt hälsa.

  Länsstyrelserna fick i början av 2017 uppdraget att samordna tidiga insatser för asylsökande, de har även medel att dela ut till civilsamhället. Totalt förfogar Länsstyrelserna över 135 miljoner kronor.

  Syftet med bidraget är att minska passivisering under asyltiden, att underlätta kontakter med den svenska arbetsmarknaden och att främja förutsättningarna för en framtida etablering för de som beviljas uppehållstillstånd. Målgruppen är därför vuxna asylsökande; inte nyanlända (dock gäller bidraget de som har beviljats uppehållstillstånd men bor kvar på Migrationsverkets anläggningsboende).

  Strängnäs stift omfattar totalt tre Länsstyrelser; Södermanlands, Örebros och Stockholms Länsstyrelse. De har lite olika ansökningstider därför är det viktigt att titta just på er Länsstyrelses hemsida för mer information!

  Information om utlysningen i Södermanland hittar ni här: Medel Södermanland

  Information om utlysningen i Örebro hittar ni här: Medel Örebro

  Information om utlysningen i Stockholm hittar ni här: Medel Stockholm

  Hör av er till Josefine Radon Burman om ni har frågor, josefine.radon.burman@svenskakyrkan.se eller på telefon: 0152-234 51.

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Josefine Radon Bertilsson, Strängnäs stift
  Skapad
  2017-03-29
  X
  Dokumentid: 1330564- Webid: 28948 - Unitid: 5