Juridik och kyrkorätt

Strukturfrågor

Foto: Kyrkorätt

Innehållet på detta intranät är till för dig som söker information om Svenska kyrkans organisatoriska struktur och för dig som vill veta vad som är viktigt att känna till i samband med ändringar i den lokala strukturen.

Här finns bland annat information om regelverket för strukturfrågor och kyrkofullmäktiges, kyrkorådets och församlingsrådets uppgifter.

Om du står inför ett beslut om ändring av den lokala strukturen eller är mitt uppe i en sådan ändring hittar du bland annat information som rör regelverk, tillfälliga styrelser, ekonomi, personalfrågor, begravningshuvudmannaskap liksom arkivbildning. Klicka dig vidare bland menyvalen till vänster för att söka den information som just du behöver.

Är du intresserad av att se siffror över hur antalet församlingar, pastorat och kontrakt ändrats sedan 2000 så finns rapporten Svenska kyrkan – Organisation i ständig förändring tillgänglig här nedanför under nedladdningsbara filer. Förklaringar till innehållet hittar du i rapporten.

Revidering pågår

Detta intranät håller på att revideras. Följande sidor har uppdaterats eller lagts till:

Adressändring
    Kontaktpersoner i ditt stift
    Stiftsmaterial

Undermenyer till Indelningsändrad 2018
    Ny huvudman för begravningsverksamheten
    Personalfrågor
    Ekonomin
    IT-system och register

Filer för nedladdning
    Migelle Wikström, Juridik och kyrkorätt