Juridik och kyrkorätt

Strukturfrågor

Foto: Kyrkorätt

Innehållet på detta intranät är till för dig som söker information om Svenska kyrkans organisatoriska struktur och för dig som vill veta vad som är viktigt att känna till i samband med ändringar i den lokala strukturen.

Här finns bland annat information om regelverket för strukturfrågor och kyrkofullmäktiges, kyrkorådets och församlingsrådets uppgifter.

Om du står inför ett beslut om ändring av den lokala strukturen eller är mitt uppe i en sådan ändring hittar du bland annat information som rör regelverk, tillfälliga styrelser, ekonomi, personalfrågor, huvudmannaskap för begravningsverksamheten liksom arkivbildning. Klicka dig vidare bland menyvalen till vänster för att söka den information som just du behöver.

Är du intresserad av att se siffror över hur antalet församlingar, pastorat och kontrakt ändrats sedan 2000 så finns rapporten Svenska kyrkan – Organisation i ständig förändring tillgänglig här nedanför under nedladdningsbara filer med namnet Organisation_i_förändring_2021. Förklaringar till innehållet hittar du i rapporten.

Den information som finns under menyvalet Den organisatoriska strukturen och ​Ändring i den lokala strukturen ​finns samlat i en pdf som finns tillgänglig här nedanför under nedladdningsbara filer med namnet Viktigt_inför_ändringar_i_den_lokala_strukturen.

Barbro Jansson, Rättsavdelningen
    Ansvarig för intranätet Juridik och kyrkorätt
    Migelle Wikström, Juridik och kyrkorätt
    2021-04-12