Valwebben

Nationell kyrkovalskampanj 2021

Om kampanjen

Kyrkovalskampanjen 2021 lyfter fram autentiska exempel på vad kyrkan är och gör. Genom starka bilder och filmer kommuniceras en kyrka som både har djup och som är en relevant samhällsaktör.

Exemplen i kampanjen visar verksamhet som medlemmarna skulle vilja att kyrkan ägnar sig åt - men som de inte känner till att kyrkan faktiskt redan gör.

För stift, pastorat och församlingar nivån finns möjlighet att kommunicera egna, lokala verksamheter de är stolta över och som få medlemmar känner till.

Målet med kampanjen är att:

• informera om kyrkovalet
    • kommunicera en kyrka som är relevant och bidrar till samhällsnyttan
    • ​visa att genom att rösta i kyrkovalet påverkar medlemmen kyrkans verksamhet
    • ​öka kunskapen om vad kyrkan är och gör

Kampanjen kommuniceras ​ ​genom en mediaplan som genom en mix av olika kanaler är skräddarsydd för att nå alla röstberättigade över hela Sverige med kyrkans budskap. Mediaplanen innehåller bland annat tv- och radioreklam, utomhusreklam samt onlinemedia, inklusive sociala medier.

Vill din församling vara med? ​

​Både din församling, ditt pastorat eller stift såväl som hela Svenska kyrkan tjänar på att så många som möjligt går samman och gör gemensamma medieköp. Det leder till bättre priser för annonsering, större exponering gentemot målgruppen och en starkare kampanj.

Läs mer om gemensamma medieköp. Vill din enhet signa upp sig så kontakta kommunikationsbyrån New Normal.

Gratismaterial ​för fri användning

En stor del av kampanjmaterialet kommer att erbjudas för fri användning i mallverktyget. Din enhet kan använda materialet som det är eller byta ut logotyp och bild. Från och med vecka 19 kommer mallarna att publiceras successivt i mallverktyget.

Även mallar för valinformation - var hur och när man röstar- kommer att erbjudas i mallverktyget.

Tips- så här kan din församling jobba​

Göra lite

Göra lite mer