Luleå stift

Messy Church

[2016-08-09 13:32]

Messy Church är ett nytt sätt att vara kyrka i vår tid.

Den är inte ett nytt samfund utan en gästfri kyrkogemenskap för alla åldrar som involverar mycket kreativitet. I Messy Church ingår firandet av att vi är skapade och älskade av Gud och får förlåtelse genom Jesus Kristus. Här ska man få känna sig sedd och mött oavsett var man står i sin tro. Den är inte en pysselklubb och inte heller ett ”lockbete” för vanliga söndagsgudstjänster utan fullt ut likvärdig andra gudstjänster!

Messy Church startade i England 2004 och har vuxit alltsedan dess. Messy Church utgår från några kärnvärden som man behöver kunna ställa sig bakom för att få använda namnet och logotypen. De värdena är bra att ha med sig redan när man ska starta en ny Messy Church. Man behöver inte registrera sig men det gör det lättare för människor att hitta till Messy Church! Det möjliggör också ett utbyte av tankar och idéer mellan församlingar/föreningar om man registrerar sig. En registrering kostar inget.

Marianne Hellgren

Pedagog i Hortlax församling och kontaktperson för Messy Church i norra Sverige