Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Linköpings stifts intranät

  Internationellt liv

  Ungdomar Guimaras Filippinerna

  Ungdomar från Guimaras, Filippinerna Foto: Fredrik Olofsson

  Svenska kyrkan tillhör världens största globala nätverk - den världsvida kristna kyrkan. I det nätverk möts människor från olika kulturer världen på en gemensam grund, tron på Jesus Kristus

  Mission handlar om att vara en gränsöverskridande kyrka, en kyrka som spränger gränser och som är i rörelse. En kyrka i mission är en kyrka som vågar, en kyrka i solidaritet, en kyrka som inte lever inkrökt i sig själv utan som finns till för världens skull. ​

  Mission är en av hörnstenarna i Svenska kyrkans uppdrag. Det handlar om att vi inte är oss själva nog eller slår oss till ro där vi står. Vi är alla delar i Guds pågående mission. I vår vardag, i det nära mötet vill vi tillsammans utvecklas i tro och lära om livet. 

  Varje kultur, varje tradition, varje människa, varje generation, varje nation, varje religion, varje församling har sina gränser, som trons kyrka överskrider. Om denna gränsöverskridande kyrka handlar mission. 

  Filmerna från den internationella inspirationsdagen 29 maj 2021

  Internationell inspirationsdag 29 maj Kämpande kyrkor

  Internationell inspirationsdag 29 maj Kämpande kyrkor Foto: Fredrik Olofsson

  Skapad:2021-06-03 11:32:00

  Den 29 maj hade vi en digital inspirationsdag för ACT Svenska kyrkan i vårt stift. Temat var Kämpande kyrkor och vi hade gäster från Sydostasien denna gång.

  Läs mer om Kämpande kyrkor

   

  Preliminärt datum för att träffas i höst, digitalt eller möjligen i en kombination av riktigt möte/digitalt är planerad till 23 oktober i höst. Preliminärboka den lördagen så återkommer vi så fort vi kan med mer info.

  Biskop Emelyn Dacuycuy

  Biskop Emelyn Dacuycuy Foto: Fredrik Olofsson

  Skapad:2021-03-24 13:50:00

  Isolering är tråkigt. En pandemi är global och samma förhållningsregeler som gäller i Sverige, gäller över hela världen. Så också i Filippinerna. Vi fick ett samtal med den första kvinnliga biskopen, Emelyn Dacuycuy i den Oberoende Filippinska kyrkan (IFI). Hur kan man tala om hopp när det är så här?

  Läs mer om Att tala hopp - intervju biskop Emelyn

  Intervju med den första kvinnliga filippinska biskopen i IFI

  Vi fick också ett samtal med den första kvinnliga filippiska biskopen, Emelyn Dacuycuy, som berättar om hur man kan tala om hopp i dessa tider av nedstängning och isolering.

   

  Vad är på G?

  Just nu våren 2021 är det svårt att träffas. Men det finns många kreativa förslag på hur man kan arbeta inför t ex fasteaktionen. Vi har samlat dessa här. En pandemi är global och varje församling och kyrka står i samma situation. Då blir delandet viktigt. Bönens bro är ett sätt att dela, gåvan är en annan. Du kan alltid Swisha det du vill bidra med till 900 1223.

   ​

  Ingen information? Kyrksam!

  Får du ingen information om internationellt arbete? Vill du ha men får till fel adress? Har du bytt epost-adress? Be då en församlings- administratör ändra i registret Kyrksam. Du gör det i den församling som du bor i. Stiftskansliet kan tyvärr inte ändra uppgifter. Du kan vara ombud/intresserad både för det internationella arbetet och SKUT utan problem. Längst ned finns en lathund för administratörer hur man arbetar i Kyrksam.

  Få ordn​ing på planeringen?

  När skall vi börja planera i vår internationella grupp och vad händer när? Ladda ned dokumentet nedan så får du en översiktsplan till det internationella arbetet – ett bra stöd för planeringen. Den första sidan beskriver vad som sker över året, den andra sidan beskriver när på året man behöver börja sin planering. Det andra dokumentet Tillsammans förändrar vi, är en enkel lathund för internationella grupper.

   Längst ned på sidan hittar du en länk till dokumentet.

  St. Paul's Theological Seminary, Guimaras, Filippinerna

  Foto: Fredrik Olofsson

  ​Samordning av det internationella arbetet i Linköpings stift

  Då många pastorat och församlingar har förändrat sin organisation har det internationella nätverket inte hängt med. Vi behöver därför ändra det genom att ha samordnare i varje pastorat eller stor församling. Samordnarna ska vara minst en frivillig och en anställd som utses av kyrkoråd respektive kyrkoherde. I stora pastorat bör det finnas flera samordnare för de internationella grupperna. Vilket uppdraget är framgår av dokumentet, Riktlinjer för internationella samordnare i Linköpings stift som finns att ladda ner nedan

   

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Fredrik Olofsson, Linköpings stiftsorganisation
  Uppdaterad
  2021-10-06
  X
  Dokumentid: 1283076- Webid: 29037 - Unitid: 3