Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Växjö stift

  Ung i den världsvida kyrkan

  Ung i den världsvida kyrkan är Svenska kyrkans utbytesprogram där du under tre månader får dela liv, vardag och verklighet i en kyrka i Tanzania, Costa Rica eller Filippinerna.

  Ung i den världsvida kyrkan är Svenska kyrkans utbytesprogram för ungdomar. Varje år utses ett antal stipendiater som får tillbringa tre månader i en kyrka i någon av Svenska kyrkans samverkanskyrkor i Afrika, Asien och Latinamerika. Där får stipendiaterna följa arbetet i kyrkan och dela vardagen med människorna som bor på platsen. När de kommit hem föreläser de om sina spännande erfarenheter i stiftets församlingar. För att delta i utbytesprogrammet ska man vara mellan 18-30 år, tycka att internationella frågor är intressanta, tala engelska och/eller spanska samt vara eller ha varit aktiv i Svenska kyrkan.
  Församlingarna i Växjö stift har under våren möjlighet att vara värdar för internationella deltagare från Tanzania, Brasilien, Filippinerna eller Costa Rica för en period om ca 6 veckor. Kanske vill din församling vara värd för en period? Hör av er till stiftsadjunkt Jonas Löhnn!

  Är du mellan 18 och 30 år kan du bli deltagare i Ung i den världsvida kyrkan.
  Sista datum för ansökan 2020 är den 15 mars samma år.

   

  Redaktör och innehållsansvarig
  Jonas Löhnn, Växjö stift
  Uppdaterad
  2020-02-24
  X
  Dokumentid: 1280050- Webid: 29144 - Unitid: 7