Luleå stift

Gemensam telefoniplattform

Under 2009 genomfördes en upphandling av en samverkanslösning när det gäller telefoni. Efter beslut i stiftsstyrelsen valdes en Telefoniplattform som snabbt kunde erbjudas samtliga församlingar i stiftet.

Avtal tecknades om TeliaCentrexlösning. Installationen påbörjades i den etablerade samverkanskretsen mellan stiftet och närliggande församlingar i Luleåområdet. Upphandlingen, som genomfördes i samverkan med nationell nivå, ger också möjlighet att ansluta såväl befintliga Centrex-lösningar som enheter med andra telefonilösningar med syfte att förbättra tillgängligheten.

Sedan installationen av den nya telefoniplattformen var kvalitetssäkrad februari 2010 har fler kyrkliga enheter anmäl sitt intresse för anslutning till denna. Församlingar erbjuds också utan kostnad att nyttja telefonisttjänster. Enheter som är anslutna i den gemensamma IT-plattformen (GIP) får kostnadsfritt använda en webbtjänst för styrning av hänvisningsmeddelanden samt möjlighet att styra hänvisning med via Outlook kalenderfunkrion.

Ola Johansson, Stiftskansliet i Luleå stift
    2012-06-13