Ett fel uppstod.

Svenska kyrkan och coronapandemin

Här hittar du en sammanställning av de regler och riktlinjer som gäller just nu med anledning av pandemin – och hur de påverkar verksamheten i Svenska kyrkan.

Uppdaterad 8 september

Fler coronarestriktioner tas bort
    Regeringen planerar att avveckla restriktioner om deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar från och med den 29 september 2021.
    2021-09-08 09:00
    1 2 3 4 5  ... < >

Regler och riktlinjer från regering och myndigheter

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Max antal deltagare på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar:

• 50 deltagare om sammankomsten eller tillställningen anordnas inomhus.
    • 300 deltagare om sammankomsten eller tillställningen anordnas inomhus och deltagarna anvisas en sittplats.
    • 600 deltagare om sammankomsten eller tillställningen anordnas utomhus.
    • 3 000 deltagare om sammankomsten eller tillställningen anordnas utomhus och deltagarna anvisas en sittplats.

Storlek på sällskap som sitter tillsammans:

• 8 personer. Gäller både inomhus och utomhus. Sällskapet ska fortfarande kunna hålla ett avstånd om minst 1 meter till andra sällskap. ​​

Folkhälsomyndigheten beslutar om föreskrifter för hur sammankomsterna och tillställningarna arrangeras på ett smittsäkert sätt. Regionala skillnader kan fortsättningsvis förekomma.

Folkhälsomyndigheten kan fortfarande besluta om ett lägre antal deltagare i en region om smittläget kräver det. Det sker i sådana fall i samråd med regionerna.

Privata sammankomster

• Max antal deltagare vid privata sammankomster eller vid privata fester i hyrd lokal 50 personer. ​

Max antal besökare i kyrkorum

Kvadratmeterregeln för inomhus- och utomhusmiljöer är borttagen sedan 15 juli 2021.​

Regeringens plan för att avveckla restriktionerna

Smittläget avgör hur fort de kvarvarande restriktionerna kan avvecklas, men så här ser regeringens plan ut:

• 29 september – deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och privata sammankomster tas bort, rådet att jobba hemma tas bort, kvarvarande begränsningar för serveringsställen, till exempel storlek på sällskap och avstånd mellan sällskap tas bort.
    • Inget datum bestämt – kvarvarande restriktioner lyfts.

Läs mer om planen för att avveckla restriktionerna på regeringen.se.

Information från myndigheter och regioner

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation.se