Trygga möten

Svenska kyrkan och Svenska Kyrkans Unga vill erbjuda trygga och säkra möten för barn och unga som vistas i våra verksamheter.

Sedan 2017 har Svenska kyrkan avtal med Scouterna kring webbutbildningen Trygga möten.

Vad är Trygga möten?
    Att arbeta med Trygga möten innebär att församlingen på allvar vågar prata om övergrepp och kränkningar i den egna verksamheten. Att inget sopas under mattan är avgörande för att skapa trygghet, det behövs i alla barn- och ungdomsorganisationer.
    Trygga möten startades av Scouterna 2005. Genom webbutbildningen utbildas ledare i hur man skapar en trygg miljö för barn och ungdomar, hur man kan förebygga övergrepp och hur man ska agera om man tror att någon far illa.

Hur får jag tillgång till Trygga möten?

Du får tillgång till webbutbildningen Trygga möten genom att maila namn, församling och mailadress (gäller det också andra så skicka antal personer) till kyrkokansliet.tryggamoten@svenskakyrkan.se

Kostar det något?
    Webbutbildningen Trygga möten är kostnadsfri för församlingar och andra enheter i Svenska kyrkan och bekostas av nationell nivå.

Hur länge gäller min kupongkod?
    Kupongkoden måste lösas in i Trygga mötens webbshop innan årets slut och gäller från inlösning i 1 år.

Hur gör jag för att lösa in min kupongkod?
    1. Gå till vår webbshop för onlinekurser: https://scouterna.luvit.se/extern/activities/listactivities_ext.aspx
    Välj den kurs ni köpt, och tryck på Lägg till i varukorg.
    2. När du sen klickar Gå till kassan så fyller du i den kupongkod ni fått. Priset ändras då till noll kronor, och ingen betalning behöver göras.
    3. Fyll i dina personuppgifter, och tryck på Beställ nu. (Notering: Under ’Lösenord’ fyller du i det lösenord som du vill ha på ditt konto)
    4. Färdigt! Du kan nu logga in på portalen och påbörja kursen. Ett mejl med information har även skickats till din e-postadress. Inloggningen görs här: https://scouterna.luvit.se/extern/index.aspx?ReturnUrl=%2fextern

För support
    Har ni några frågor, eller om det skulle uppstå några problem, kan ni nå Scouterna på webbkurs@scouterna.se eller via telefon på 08 555 065 69.

2021-05-03