Skolan

Varje dag sker ett stort antal möten mellan kyrkor och samfund och skolan. Svenska kyrkan har många medarbetare som möter lärare och elever i skolmiljö.

År 2008 besökte Svenska kyrkan nästan 12 000 skolklasser. Kyrkans möte med skolan är både ekumeniskt och religionsdialogiskt.

Sveriges Kristna Råd, inrättade 2007 ett ekumeniskt program för att möta skolan. Svenska kyrkan har valt att arbeta tillsammans med SKR då det på många orter finns ett samlat ekumeniskt arbete tillsammans med skolan. Vi ansvarar för varandras förhållningssätt och bemötande av elever och lärare och vill erbjuda en mångfald när det gäller trosuppfattningar och religiös praktik.

Den nya skollagen (2011) innebar förändringar på en rad områden (bland annat huvudmannaskap). Detta medförde att Svenska kyrkan också arbetar med frågor som specifikt rör Svenska kyrkans möte med skolan.

2018-12-13