Livsmod - om teologi, barn och unga

Skriften Livsmod vänder sig till den som på olika sätt arbetar med barn och unga i församlingen, men också till andra intresserade.

Livsmod är ett resultat av programmet Barn och unga 0-18 år som Svenska kyrkans nationella nivå drev mellan 2009 och 2012.

Förre ärkebiskop Anders Wejryd bjöd in till Barn och unga – ärkebiskopens möte 2012 i Uppsala.

Under två dagar samlades runt elvahundra personer i Uppsala Konsert & Kongress och i Uppsala domkyrka. I estradprogram, seminarier och gudstjänster lyftes frågor om barnets rättigheter i Sverige och i världen. Hur kan Svenska kyrkan tillsammans med andra bidra till barnets bästa? Hur kan kristen tro hjälpa barn och unga att hantera sina liv?

Inför mötet fick projektledare Maria Södling i uppdrag att skriva en text om teologi, barn och unga. Resultatet blev Livsmod om teologi, barn och unga.

”Kristen tro handlar om livsmod. Vi vill stärka barns lust att leva.” (Anders Wejryd)​

Filer för nedladdning
    Margareta Furberg, Kommunikationsavdelningen