Fortbildning

I Svenska kyrkan behöver vi rusta oss för att möta barn och unga. Vi behöver kunskap om hur ansvaret för barn och unga i församlingen ser ut.

Anställda i Svenska kyrkan ska kunna möta barn och unga i deras föreställningar om livet och Gud. Därför behöver alla som utbildas till tjänst inom Svenska kyrkan ha kunskapen och förmågan för att möta den breda verksamhet som Svenska kyrkan erbjuder.

Foto: Lotta Sundberg

Det är viktigt att kyrkoherdarna har kunskap om hur ansvaret för barn och unga i församlingen ser ut. Kyrkoordningen skriver att det är kyrkans uppdrag att alla människor ska nås av dop. Innan ett barn uppnått sex månaders ålder ska föräldrar som är medlemmar erbjudas döpa sitt barn. De som utbildas till tjänst i församlingen och blivande kyrkoherdar att stärkas i sin roll i mötet med barn och unga.

2016-03-09