Barnkonsekvensanalys - Handbok

Sedan 2013 ska barnkonsekvensanalys göras på Svenska kyrkans samtliga tre nivåer. I denna reviderade digitala handbok från 2018 får du fakta, tips och idéer om hur du kan arbeta med barnkonsekvensanalys när du bereder ett beslut.

Barn och ungas röster om kyrkan

I Västerås pastorat gjordes i år en konsultation för att samla in barns reaktioner och tankar. Teman var Barnets situation och livsvillkor - Mötesplats - Gudstjänst och andaktsliv - Tillgänglighet. Ett 30-tal barn och ungdomar samt deras vårdnadshavare medverkade vid tre olika tillfällen i barnkonsultationen.

Västeråsrapport BKA

"Ett beslut som gör oss rätt unika"

– Kyrkomötet har beslutat att kyrkan ska göra barnkonsekvensanalys i stort sett på alla beslutsnivåer. Att vi som stor organisation gör detta gör oss rätt unika, säger Peter Ekman, som tagit fram en ny handbok i barnkonsekvensanalys för intranätet.

Läs mer om den nya handboken

Svenska Kyrkans unga utbildar

Vad är skillnaden mellan att få vara med och att vara delaktig? Det är en av frågorna i Svenska Kyrkans Ungas utbildning om barnkonsekvensanalys. En utbildning med syfte att barn och unga ska få ta plats och bestämma i frågor som rör dem, i sin lokala församling.

Svenska Kyrkans Unga​

Ann-Mari Lundholm, Kommunikationsavdelningen