Din sökning gav 0 träffar

  Ett fel uppstod.
  Dölj bild

  Barn och unga 0-18 år

  Barnkonsekvensanalys - Handbok

  Sedan 2013 ska barnkonsekvensanalys göras på Svenska kyrkans samtliga tre nivåer. I denna reviderade digitala handbok från 2018 får du fakta, tips och idéer om hur du kan arbeta med barnkonsekvensanalys när du bereder ett beslut.

   

  Barn och ungas röster om kyrkan

  I Västerås pastorat gjordes i år en konsultation för att samla in barns reaktioner och tankar. Teman var Barnets situation och livsvillkor - Mötesplats - Gudstjänst och andaktsliv - Tillgänglighet. Ett 30-tal barn och ungdomar samt deras vårdnadshavare medverkade vid tre olika tillfällen i barnkonsultationen.

  Västeråsrapport BKA

  "Ett beslut som gör oss rätt unika" 

  – Kyrkomötet har beslutat att kyrkan ska göra barnkonsekvensanalys i stort sett på alla beslutsnivåer. Att vi som stor organisation gör detta gör oss rätt unika, säger Peter Ekman, som tagit fram en ny handbok i barnkonsekvensanalys för intranätet.

  Läs mer om den nya handboken

  Svenska Kyrkans unga utbildar

  Vad är skillnaden mellan att få vara med och att vara delaktig? Det är en av frågorna i Svenska Kyrkans Ungas utbildning om barnkonsekvensanalys. En utbildning med syfte att barn och unga ska få ta plats och bestämma i frågor som rör dem, i sin lokala församling.

  Svenska Kyrkans Unga​

  Redaktör
  Ann-Mari Lundholm, Kommunikationsavdelningen
  Innehållsansvarig
  Peter Ekman, Barn och unga 0-18 år
  Uppdaterad
  2018-04-26 16:18
  X
  Dokumentid: 1289957- Webid: 29192 - Unitid: 2147483449