Ett fel uppstod.

Arbetshandledning i Svenska kyrkan

Svenska kyrkans anställda ställs inför uppgifter som handlar om nära samspel med människor, ofta i utsatta lägen. För att behålla ett professionellt förhållningssätt är det viktigt att återkommande reflektera över sina erfarenheter och reaktioner.

Sedan 1980-talets början har man inom Svenska kyrkan arbetat fram en medvetenhet kring arbetshandledningens betydelse och roll för yrkesverksamma.

Arbetshandledning fokuserar främst på arbetssituationen och har därför en annorlunda inriktning än närliggande samtalstraditioner såsom själavård och terapi vilka inte avgränsar sina fokus på samma sätt. Förståelsen av vad arbetshandledning kan bidra med är under ständig diskussion och genom åren har olika perspektiv betonats. Från att starkt ha lagt vikt vid den enskilda arbetshandledningen och dess avlastande och bearbetande funktion har allt tyngre vikt lagts vid arbetshandledning som ett instrument för lärande och verksamhetsutveckling i grupp.

Deltagare nätverksdagar på Stjärnholm 2017

Skapad:2016-04-29 12:40:00