Utmärkelser

Arbetsgivarorganisationen vill bidra till att uppmärksamma förtjänstfulla insatser hos medarbetare, arbetsgivare och begravningshuvudmän i Svenska kyrkan.

Förtjänsttecken

Anställd eller förtroendevald inom Svenska kyrkan kan få Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations förtjänsttecken i form av en medalj eller en litografi. Arbetsgivaren ansöker om att få utdela medaljen eller litografin och grundkriteriet är 25 års gagnerik gärning inom kyrkans område genom anställning eller uppdrag.

För priser, fraktvillkor och andra frågor, skicka ett mejl till Camilla Brännström.

Beställ så här​

Den arbetsgivare/kyrkoråd som vill premiera sina medarbetares eller förtroendevaldas insatser på detta sätt kan vända sig till Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation för att göra en beställning. Skicka ett mejl till arbetsgivare@svenskakyrkan.se

Efter att styrelsen i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation ställt sig bakom utdelandet kan förtjänsttecknet överlämnas till den som varit anställd eller förtroendevald inom kyrkan under 25 år. Förtjänsttecknet kan också utdelas till annan än anställd eller förtroendevald om det föreligger särskilda skäl.

Årets kyrkogårdsförvaltning

Tillsammans med Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, Tankesmedjan Movium och Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund utser arbetsgivarorganisationen varje år årets kyrkogårdsförvaltning.

Läs mer om Årets kyrkogårdsförvaltning

Skapad: 2020-01-30 16:22:00