Utbildningar lön

Utbildningarna inom lön utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av förhandlare/rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Grundläggande lönebestämmelser
    Om du är ny lönehandläggare får du i denna utbildning grundläggande kännedom om lönebestämmelserna i Kyrkans AB. Som attesterande chef ska du efter denna utbildning känna dig trygg med att de löneunderlag du hanterar är riktiga.
    Löneberäkning
    Lönebestämmelser och allmänna anställningsförmåner i kollektivavtal upplevs ofta som mycket komplicerade. I denna utbildning klargörs lönebestämmelser i Kyrkans AB – Allmänna bestämmelser.
    Lönekartläggning
    Det ska inte finnas några osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män, säger diskrimineringslagen. Därför är alla arbetsgivare i Sverige, oavsett storlek, skyldiga att göra en lönekartläggning varje år. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har ett eget verktyg och en metod för detta som du lär dig på den här utbildningen.
    Rättvisa löner – metod för lönekartläggning (e-utbildning)
    E-utbildning som lär dig grunderna i lönekartläggning på mindre än trettio minuter. Kursledare Mari Burell lotsar dig igenom de olika stegen i metoden. Gå utbildningen var du vill, när du vill! Enkelt och effektivt!
    Sätta lön
    Att sätta lön kan vara svårt, men lönebildning är viktig såväl för utvecklingen av verksamheten som för styrningen av medarbetarna. På utbildningen Sätta lön får du lära dig hela processen, från lönepolitik och bedömning till fackliga förhandlingar och samtal med medarbetarna.

För dig som är förtroendevald rekommenderar vi följande utbildningar inom lön: ​

Lönekartläggning

Uppdragsutbildning

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation anordnar även uppdragsutbildningar som skräddarsys efter beställarens behov och önskemål.

Kontakta utbildning.arbetsgivare@svenskakyrkan.se om du vill veta mer!​ ​​