Omställning – Kyrkans trygghetsråd

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har tillsammans med arbetstagarorganisationerna bildat kollektivavtalsstiftelsen Kyrkans trygghetsråd för att skapa ett tryggare arbetsliv för kyrkans anställda.

De arbetsgivare som är medlemmar i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och har betalat den årliga avgiften till trygghetsrådet är anslutna till Kyrkans trygghetsråd.

För den som sägs upp på grund av arbetsbrist eller personliga skäl/ohälsa, kan vägen till ett nytt arbete gå via hjälp av en personlig coach. Det finns också möjlighet att söka visst ekonomiskt stöd.

Även arbetsgivaren kan söka stöd vid en arbetsbristsituation. Stödet är riktat till organisationens chefer under omställningsprocessen.

Kyrkans trygghetsråd har en egen partsgemensam webbplats där du kan läsa mer och ladda ner ansökningsblanketter.

2020-09-09