Mentorprogram för kyrkoherdar

Foto: Susanne Kronholm

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations mentorprogram för kyrkoherdar är en strukturerad ledarutveckling med individen i fokus som genomförs av Stiftelsen Minerva. Som adept i programmet har du alltid en individuell mentor som inte är yrkesverksam i kyrkan. Mentorprogrammet är kvalitetssäkrat och ISO-certifierat.

Kursinnehåll

Mentorprogrammet för kyrkoherdar startar med kartläggning av dina behov av utveckling i din yrkesroll.

Därefter görs en mentormatchning utifrån dina behov och önskemål. Mentorerna kan exempelvis vara verksamhetschefer inom offentlig förvaltning, organisationskonsulter, chefer inom näringsliv eller egna företagare.

Under ett år får du professionell och personlig utveckling genom samtal och reflektion med din mentor, som ger infallsvinklar på ditt ledarskap.

Under programmet genomförs också olika workshops i olika teman med fokus på ledarskap. På det sättet får deltagarna möjlighet att ta del av kunskaper och erfarenheter från både adepter och mentorer i programmet.

Uppföljningar och utvärderingar genomförs kontinuerligt både individuellt och i grupp.

Stiftelsen Minerva

Programmet genomförs av Stiftelsen Minerva, som har 30 års erfarenhet av mentorprogram för ledare inom näringsliv och offentlig förvaltning och sedan 2019 också inom Svenska kyrkan.

Mentorprogrammet är kvalitetssäkrat och sedan 2014 ISO-certifierat genom DNV (Den norske Veritas), ett stort internationellt kvalitetssäkringsorgan.

Citat från utvärderingarna av förra omgången av Mentorprogram för kyrkoherdar

- Jag har blivit tryggare som ledare eftersom jag har fått hjälp att hantera mig själv och andra på ett konstruktivt sätt. Jag har också fått inspiration från andra adepters och mentorers berättelser och föredrag.

- Jag känner mig tryggare i mitt ledarskap och har haft möjlighet att bolla tankar om min personliga utveckling med någon som har ett "utifrånperspektiv".

Kyrkoherdar

Kursmål

Professionell och personlig utveckling med fokus på ditt individuella behov som kyrkoherde och chef.

Datum för Mentorprogram 2022

6-7 september              Start och kartläggning med adepter
    18 oktober                     Upptakt med adepter och mentorer
    18 april 2023                 Halvtidsuppföljning med adepter och mentorer
    19 september 2023      Avslutning med adepter och mentorer

För kännedom tillkommer tre föreläsningar/seminarier under programmets gång.

Sista anmälningsdag

27 juni 2022

Aktuella datum, mer information och anmälan hittar du i Kursportalen